Kritiserer politiet for spøk med innringer på nødnummeret

Spesialenheten for politisaker kritiserer bergenspolitiet for spør. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix) Les mer Lukk

Politiet i Bergen får kritikk fra Spesialenheten for politisaker etter at operatøren på nødnummeret tøyset med en ung gutt som ringte og sa han var blitt forsøkt overfalt og voldtatt.

Tre ganger ringte 15-åringen til politiet etter at han ble utsatt for overfall og voldtektsforsøk på Hellen festning i Bergen i 31. august 2013. Han fikk derimot ingen hjelp av operatøren på sentralen i Hordaland politidistrikt, melder Bergens Tidende.

– Det var åpenbart også kritikkverdig og uprofesjonelt av operatøren å tøyse med innringer. Det må forventes at en operatør ved operasjonssentralen opptrer profesjonelt og saklig i sitt møte med publikum, skriver Spesialenheten som har vurdert saken.

Spesialenheten reagerer også på at innringningene til politiet ikke ble loggført.

Den 23 år gamle mannen som sto bak overfallet ble tidligere i år dømt til seks års forvaring i Gulating lagmannsrett. Mannen var nettopp løslatt fra fengsel etter soning av dom etter voldtekt av en ni år gammel gutt da voldtektsforsøket skjedde.

– Spesialenheten har ikke funnet bevist utover enhver rimelig tvil at tjenestepersonene hadde handlet straffbart. Det ble ikke funnet grunnlag for foretaksstraff siden politidistriktet etter hendelsen hadde gjort endringer i opplæring, arbeidsmetodikk og arbeidssituasjonen ved operasjonssentralen, skriver Spesialenheten.