Breivik har generell studiekompetanse

Anders Behring Breivik etter domsavsigelsen i terrorrettssaken 24. august 2012. Foto: Les mer Lukk

Massedrapsmannen Anders Behring Breivik har skaffet seg generell studiekompetanse og håper å kunne studere statsvitenskap fra høsten.

Terroristen har søkt statsvitenskap ved Universitetet i Oslo (UiO) og får svar på om han kommer inn 20. juli, skriver Dagbladet.

Også i 2013 søkte Breivik på statsvitenskapsstudiet på Blindern, men fikk avslag fordi han den gang manglet studiekompetanse. Avisen får nå bekreftet at Breivik har opparbeidet seg generell studiekompetanse, og at han samtidig har forbedret karakterene fra videregående skole.

– Han har hatt studiekompetanse siden 2013. I fjor hadde han ikke godt nok karaktersnitt for å bli godtatt som student ved statsvitenskap ved UiO. Han har forbedret det karaktersnittet og søkt igjen, sier Breiviks advokat Øystein Storrvik til avisen.

Breivik ble i august 2012 dømt til 21 års forvaringsstraff for terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011. Breivik skjøt og drepte 69 personer i massakren på AUFs sommerleir på Utøya. Åtte personer ble drept i bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet tidligere samme ettermiddag. Rundt 90 personer ble såret i de verste angrepene på norsk jord siden andre verdenskrig.