Over 3.300 berget i Middelhavet på én dag

I år har over 40.400 migranter ankommet Italia. Rundt 1.770 mennesker har dødd eller forsvunnet i Middelhavet i forsøket på å komme til Europa, ifølge Organisasjonen for migrasjon (IOM). Foto: Antonio Parrinello / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Til sammen 3.300 flyktninger er blitt berget i Middelhavet fredag, opplyser den italienske kystvakten. 17 mennesker er funnet døde, mens flere redningsaksjoner pågår fredag kveld.

Kystvakten, som koordinerer redningsoperasjonene i Middelhavet, opplyser fredag kveld at den har fanget opp nødanrop fra 17 båter.

Elleve av likene som ble funnet av redningsmannskapene, ble oppdaget da 86 migranter fra to gummibåter ble reddet av det italienske patruljeskipet Bettica, opplyser marinen på Twitter.

Det er uklart hva som var dødsårsaken.

Døde

Tidligere fredag opplyste kystvakten at 484 personer ble berget fra to andre båter.

Torsdag ble over 700 migranter som hadde lagt ut fra Libya i seks båter, reddet av irske, tyske og britiske marinefartøyer som deltar i EU-operasjonen Triton. Det norske skipet Siem Pilot skal etter planen delta i operasjonen fra rundt 8. juni.

Hittil i år har rundt 1.770 migranter mistet livet i forsøket på å krysse Middelhavet og nå Europa, ifølge en oversikt fra Organisasjonen for migrasjon (IOM). Det er 30 ganger så mange som i samme periode i fjor. De siste 18 månedene har over 5.000 dødd på den farlige ferden.

Gammel mann

Hittil i år har over 40.000 mennesker ankommet sjøveien til Italia. Denne uken var en 93 år gammel mann fra Syria blant 200 mennesker som ble reddet i Middelhavet av den italienske marinen, ifølge Redd Barna.

Mannen ble fraktet til havnen i Augusta på øya Sicilia og virket i god form, ifølge organisasjonen.

Det er svært uvanlig å finne eldre mennesker blant dem som krysser Middelhavet i båter. Flertallet er menn mellom 20 og 40 år.