En død etter brannen på Melhus

En eksplosjonsartet brann brøt ut ved Trondheim Bil-Demontering AS på Øysand i Melhus tirsdag ettermiddag. Foto: Audun Asphjell / NTB scanpix. Les mer Lukk

En av de tre kritisk skadde som ble overført til sykehus i Bergen etter brannen på et bilopphoggeri i Melhus tirsdag ettermiddag, er død. To andre er innlagt med kritiske skader.

Ytterligere to fikk legetilsyn etter å ha inhalert røyk. Det er fremdeles ikke kjent hva som førte til brannen i Sør-Trøndelag.

Den eksplosjonsartede brannen brøt ut ved Trondheim Bildemontering på Øysand rett ved E39.

Åstedsundersøkelser

Brannvesenet fikk kontroll over ilden tirsdag kveld, men på grunn av fare for at bygningsmassen skulle kollapse, kunne ikke politiet undersøke brannstedet før onsdag.

De tre som ble kritisk skadd, ble først kjørt til St. Olavs hospital i Trondheim rundt to mil unna. Derfra ble de overført til avdelingen på Haukeland universitetssjukehus som er spesialisert for brannskader.

Les også: Kritisk for to av de fem brannskadde i Melhus

Kritisk skadd

Sykehuset opplyser onsdag ettermiddag at en 30 år gammel mann er død av skadene. De to andre mennene som er innlagt med kritiske skader, er henholdsvis 42 og 27 år gamle.

To andre personer fikk legetilsyn etter å ha inhalert røyk under brannen.

– Vi har avhørt vitner og andre, og vi fortsetter med det i dag. Vi håper dette vil gi et godt bilde av hva som har skjedd, sier lensmann Monica Brækken i Melhus til NTB.

Eksplosjonsartet

Øyenvitner beskriver brannen som eksplosjonsartet, og det var kraftig røykutvikling.

Meldingen om brannen kom klokka 16.25 tirsdag ettermiddag. Et par timer senere var ilden under kontroll.

I 21-tiden brant det fortsatt i en liten del av bygget, men brannvesenet hadde situasjonen under kontroll og lot det brenne ut.