FN: Verden har sviktet Nepal etter skjelvene

Your browser doesn't support HTML5 video.

Én måned siden jordskjelvet i Nepal: Mintes ofrene med lysmarkering Les mer Lukk

Det internasjonale samfunnets respons etter de ødeleggende jordskjelvene i Nepal er skuffende, mener FNs nødhjelpskoordinator. Mandag var det én måned siden det første skjelvet rammet landet.

Donorer bryr seg mer om å bygge opp igjen bygninger enn å bidra med nødvendigheter som mat og husly, mener Jamie McGoldrick, som koordinerer FNs innsats i Nepal. Katastrofen har kostet mer 8.600 mennesker livet.

Flere hundre nepalere samlet seg mandag i hovedstaden Katmandu for å markere at det er én måned siden det kraftigste jordskjelvet rystet landet. Folkemengden samlet seg ved restene etter det kjente Dharahara-tårnet og hadde 56 sekunders stillhet klokken 11.56 lokal tid, tidspunktet da det første jordskjelvet rammet Nepal.

Les også: Forventer økte tall på omkomne Nepal

De som deltok på markeringen, forteller om en fortvilt situasjon hvor de ikke bare har mistet sine hjem, men også sine jobber.

– Vi finner ikke et rom å leie, og teppefabrikken hvor jeg jobbet kollapset også i skjelvet. Vi vet ikke hvordan vi skal klare oss, sier 41 år gamle Dil Maya Rai. I likhet med flere tusen andre har han bodd i et telt siden jordskjelvet.

De to jordskjelvene 25. april og 12. mai ødela nesten en halv million hus og førte til at tusener har behov for mat, rent vann og husly.