Gjerningsmann fortsatt på frifot etter skyting i Trondheim

To personer har blitt sjekket ut av saken etter at en mann skjøt med øvingsammunisjon i Trondheim sentrum natt til mandag. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot, opplyser politiet.

– Vi har ikke fått tak i gjerningspersonen, og søket er nå avsluttet, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB mandag formiddag.

Tidlig mandag morgen ble to personer tatt med til politistasjonen i Trondheim, hvor blant annet klærne deres stemte med beskrivelsen av gjerningsmannens klær. Vitner til skytingen beskrev mannen som rundt 190 centimeter høy, med mørkt hår og militærjakke.

– Det ble foretatt kontroll av to personer, men de har blitt dimittert, opplyser Berglund.

Bevæpnet leting

De første meldingene om skyteepisoden i Trondheim sentrum kom inn klokka 02.38. Ikke lang tid etter fant politiet en hel patron, i tillegg til tomme hylser, noe som tyder på at det ble skutt med øvingsammunisjon.

Bevæpnede polititjenestemenn lette etter mannen i Gisle Johnsons gate og i området Rosendal/Lademoen, men uten hell.

– Vi har lagt ned en større operativ innsats etter de mange meldingene om skyting, og vi har søkt aktivt etter gjerningsmannen uten å treffe på ham. Vi mener nå at det er helt trygt for ferdsel for vanlige folk i området, sier operasjonsleder Berglund.

Uklart motiv

Det er uklart hvorfor gjerningsmannen avfyrte flere skudd og uklart om han har siktet på noen. Politiet vil heller ikke spekulere i motiv på nåværende tidspunkt.

– Saken vil bli oversendt til etterforskning nå. Vi vil vurdere ytterligere tiltak ut fra konklusjonen som kommer derfra, sier Berglund.

Gjerningsmannen som politiet har lett etter ble først sagt å være av afrikansk opprinnelse, før politiet senere korrigerte til at han kan være «hvit, og ikke mørkhudet».