Politimann frikjent etter å skutt par 49 ganger

Your browser doesn't support HTML5 video.

Politimann frikjent etter å ha avfyrt 49 skudd mot et ubevæpnet, svart par Les mer Lukk

En politimann som avfyrte 49 skudd mot et ubevæpnet, svart par i Cleveland i den amerikanske delstaten Ohio, er frifunnet for drap.

Det melder The New York Times lørdag. Politimannen Michael Brelo og flere andre politibetjenter deltok 29. november 2012 i en biljakt der totalt 137 skudd ble avfyrt mot bilen Timothy Russell og Malissa Williams satt i. De andre betjentene sluttet å skyte mot bilen da politiet hadde omringet og stanset den.

Brelo klatret imidlertid opp på panseret på bilen paret satt i, og skjøt mot dem minst 15 ganger fra kloss hold, ifølge påtalemyndigheten. Både Russell og Williams, som begge var svarte, døde av skadene. Politimannen Brelo er hvit.

Påtalemyndigheten mener Brelos handlinger gikk fra å være forsvarlige til å være hensynsløse idet han klatret opp på bilens panser.

Politimannens forsvarere sa under rettssaken i Ohio at klienten fryktet for sitt liv og trodde det ble skutt fra Russells bil. Ingen våpen ble siden funnet der, og påtalemyndigheten har konkludert med at verken Russell eller Williams var bevæpnet.

Justisdepartementet i Washington avdekket i fjor en systematisk overdreven maktbruk hos politiet i Cleveland. Politietaten etterforskes fortsatt for drapet på en tolvåring som ble skutt mens han viftet med en lekepistol i november i fjor.