Kvinne innlagt på sykehus med meslinger i Bodø

Meslinger er en sykdom som er enkel å utrydde når mange nok er vaksinert, men fortsatt er meslinger den vanligste dødsårsaken blant barn på verdensbasis. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

En kvinne ligger på isolat på sykehuset i Bodø med meslinger. Folkehelseinstituttet er varslet om saken.

– Hun kom til oss på onsdag. Vi mistenkte meslinger umiddelbart, sier kommunikasjonssjef Randi Angelsen ved Nordlandssykehuset i Bodø til TV 2.

Kvinnen ble plassert på isolat og får behandling. Sykehusansatte som ikke var vaksinert fra før, ble vaksinert, og andre som hadde fått vaksiner tidligere, fikk påfyll.

Angelsen opplyser at kvinnen vil være smittefri mandag 25. mai.

Folkehelseinstituttet ble varslet om saken for noen dager siden, opplyser avdelingsdirektør Karin Rønning ved avdeling for infeksjonsovervåking.

Les også: Sykdomsutbrudd som kunne vært forebygget med vaksinering

Kvinnen skal ha oppsøkt legevakten før hun ble sendt til sykehuset. Kvinnen er etnisk norsk, men bosatt i utlandet, og hun var i Norge på ferie da smitten ble oppdaget.

Tidligere denne måneden ble det påvist meslinger hos en skoleelev i Snåsa kommune i Nord-Trøndelag. I begynnelsen av mars ble det påvist meslinger hos en uvaksinert, voksen person i Oslo.

Meslinger er en svært smittsom sykdom og blant de vanligste dødsårsakene blant barn på verdensbasis, til tross for at det finnes en sikker og kostnadseffektiv vaksine. 95 prosent av befolkningen må være vaksinert for at sykdommen til enhver tid skal være under kontroll. I Norge ligger dekningsgraden på 92 prosent.