Omstridte Clinton-eposter offentliggjøres

Hillary Clintons eposter fra hennes tid som utenriksminister skal offentliggjøres. Foto: Brian Snyder (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Et knippe omstridte eposter fra Hillary Clintons tid som utenriksminister i USA ble fredag offentliggjort.

Det vekket oppsikt i USA da det ble kjent at Clinton hadde brukt en privat epostadresse der hun selv hadde kontroll over serveren mens hun var utenriksminister i Barack Obamas regjering.

Clinton, som har kastet seg inn i kampen for å bli Demokratenes presidentkandidat i 2016, har siden oversendt 30.000 eposter fra denne perioden til Utenriksdepartementet. Nå er 296 av disse offentliggjort.

Epostene omhandler et angrep på den amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya i 2012, der den amerikanske ambassadøren Chris Stevens var blant de drepte. Clintons politiske motstandere i det republikanske partiet har rettet sterk kritikk mot regjeringens håndtering av angrepet.

Epostene som nå offentliggjøres, har tidligere vært gjennomgått av en kongresskomité som har gransket Benghazi-saken. Utenriksdepartementet skal gå gjennom alle Clintons 30.000 eposter, totalt 55.000 dokumentsider, og offentliggjøre dem i henhold til amerikanske offentlighetslover.