Brannårsaken ennå ikke kjent i Bergen

Politiet har innledet en større etterforskning for å finne årsaken til brannen i Bergen torsdag kveld. To personer ble lettere skadd i brannen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix) Les mer Lukk

Politiet har innledet en større etterforskning for å finne årsaken til brannen i Bergen torsdag kveld. Hittil er det ingenting som tyder på at den var påsatt.

Seks personer befant seg i huset som brant. Tre av dem ble sendt til legevakten, mens tre ble sendt til Haukeland universitetssjukehus. Fredag formiddag ble det opplyst fra sykehuset at en 24 år gammel mann og en 55 år gammel kvinne pådro seg lettere skader i brannen.

– Det gjenstår fortsatt en del etterforskning. Det er gjennomført flere vitneavhør i dag, og politiet vil fortsette sine undersøkelser i morgen, sier politijurist Linn Skaar Sætre til NTB.

– Vi har ikke opplysninger som tilsier at brannen kan være påsatt, men har ikke konkludert ennå med hensyn til brannårsak, sier hun.

Stort arbeid

Politiet har satt inn alt disponibelt mannskap på saken, sier Knut Ellertsen, leder for brann- og tyveriavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon, til Bergensavisen. Han forteller at det ble kalt inn til et stormøte i politiet fredag.

– Vi skal også ut og se på åstedet, før vi går i gang med vitneavhør. Vi har et stort arbeid foran oss, sier Ellertsen.

Les også: Brannen slukket i Bergen

Fredag ettermiddag hadde kriminalteknikere ennå ikke fått undersøkt brannstedet.

Foruten de seks som ble skadd, ble 22 personer evakuert etter at brannen brøt ut i Nedre Hamburgersmauet ved Lille Øvregaten i sentrum av byen. Et mannskap på 20 fra brannvesenet deltok i arbeidet med å slukke flammene. Andre etasje og loftet i huset er helt utbrent.

De seks som befant seg i bygget, skal ha oppholdt seg i disse etasjene, men klarte altså å komme seg ut.

Raskt kontroll

Brannvesenet fikk kontroll over ilden etter en halv time. Ved 23.30-tiden opplyste de at den var slukket, og at det ville pågå etterslukking utover natten.

Brannvesenet varslet politiet om brannen i trehusbebyggelsen i området, som ligger rundt 300 meter fra Bryggen og Vågen.

– Vi fikk melding klokka 22.36 om brann i Nedre Hamburgersmauet. Klokka 23.05 meldte brannvesenet at brannen var under kontroll, opplyste operasjonsleder Arve Samsonsen i Hordaland politidistrikt til NTB sent torsdag kveld.

Det ble først meldt om røykutvikling fra et hus, men etter kort tid utviklet det seg til en større brann.