Eldre menn siktet for hasjsmugling i Danmark

Dansk politi har siktet en gruppe menn i alderen 55 til 66 år for hasjsmugling. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen (NTB scanpix) Les mer Lukk

En gruppe middelaldrende og eldre menn har smuglet minst 300 kilo hasj til Danmark fra Spania, mener politiet på Nordsjælland.

Smuglingen skjedde 25. februar og mennene brukte personbil og trailer for å frakte partiet, sier Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

Fra den dansk-tyske grensen gikk turen ifølge siktelsen til Dronningmølle på Nordsjælland, hvor hasjen ble pakket om for videresalg og gjemt i en falsk vegg.

– For en stund siden ble to av mennene pågrepet i Spania. Siden har vi fortsatt etterforskningen og i går pågrep vi fire andre, sier Gunst.

Torsdag ble alle de seks varetektsfengslet i fire uker. Tre av mennene er i tillegg siktet for å ha forsøkt å smugle 60 kilo hasj fra Spania til Sveits. De to som er fengslet i Spania, er blant dem som er mistenkt for dette forholdet.

– Det litt spesielle i saken, er at mennene er i alderen 55 til 66 år, sier Gunst. De siktede er ikke kjent for politiet fra tidligere.