Overgrepssiktet var fotballtrener i fire år

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fotballmiljøet om overgrepssaken i Tromsø
Den overgrepssiktede barnehageassistenten i Tromsø var trener i et lokalt fotballag i fire år. Idrettskretsen slår nå ring rundt klubben.

Tromsø idrettskrets ble varslet av politiet to dager etter at 30-åringen ble pågrepet, siktet for overgrep mot et barn i barnehagen hvor han jobbet.

– Vi ble kjent med saken fredag 8. mai da det ble kjent at vedkommende som var pågrepet hadde vært trener i en fotballklubb her i Tromsø. Det er trist og trasig og kjedelig for dem og vanskelig å håndtere slike saker for et idrettslag, sa organisasjonssjef Sylvi Ofstad i et møte med mediene torsdag.

Les også: Barnehageansatt siktet for overgrep flere år tilbake

Den siktede hadde gjennom en periode på drøyt fire år flere roller fra assistenttrener til hovedtrener for flere lag i aldersbestemte klasser.

– Vi har en rolle i å ta vare på klubben. Vi kan si at den nå har gjort alt som står i retningslinjene til Idrettsforbundet, men likevel er man ikke sikret. Vi er opptatt av å følge opp klubben og gi den assistanse og hjelp i en særdeles vanskelig situasjon, sier Jo Are Vik i Troms idrettskrets.

30-åringen ble torsdag fengslet i fire nye uker med brev- og besøkskontroll.