Ny overgrepstiltale mot eks-politiker i Rogaland

En tidligere lokal Frp-leder fra Rogaland er tiltalt for seksuell omgang med barn under 14 år.

Overgrepsanklagen ble kjent da den nå voksne kvinnen ville vitne i en annen overgrepssak mot mannen i mars.

Kvinnens bistandsadvokat, Kjersti Jæger, opplyser til NTB at statsadvokaten i Rogaland 18. mai har tatt ut tiltale mot den tidligere Frp-politikeren for ett tilfelle av seksuell omgang med barn under 14 år.

– Min klient var den gangen 13 år. Av hensyn til henne ønsker vi ikke å gå ut med noen detaljer rundt det som skjedde, sier Jæger til NTB.

Statsadvokaten har sendt saken til Jæren tingrett med anmodning om at den berammes i god tid før den andre straffesaken fortsetter i oktober.

Sovevoldtekt

Den tidligere Frp-lederen ble i mai 2012 anmeldt for sovevoldtekt av en mann i 2009, som da var 21 år gammel. Voldtekten skal ha funnet sted etter at mannen hadde sittet barnevakt hos tiltalte og hans kone i Sandnes.

I oktober 2013 ble tiltalte frikjent under dissens i Jæren tingrett, men påtalemyndigheten anket og fikk ham dømt i Gulating lagmannsrett i mai i fjor. Dommen ble imidlertid opphevet av Høyesterett, og i mars i år var det klart for ny ankesak.

– Da min klient leste dette i avisene, gikk hun til politiet. Hun ønsket å fortelle sin historie for å vise hvordan denne mannen kan være, sier Jæger.

Den andre ankesaken ble stanset 13. mars i påvente av mer informasjon om kvinnens anklager.

I villrede

Ifølge Jæger var hennes klient i villrede om hva hun skulle gjøre etter overgrepet i 1999.

– Det er dessverre ganske typisk for ung ofre. Man prøver å glemme det som har skjedd, og ettersom årene går og man skjønner hva som hendte, tenker man at en anmeldelse ikke vil føre fram. Men hun ønsket som sagt å vitne i den andre saken, og etter hvert ønsket hun også å anmelde overgrepet, sier bistandsadvokaten.

NTB har ikke fått tak i den tiltaltes forsvarer Brynjar Meling, men da ankesaken i mars ble avbrutt, uttalte Meling at hans klient avviser de nye påstandene.

– Situasjonen som nå er oppstått, beskriver han som surrealistisk. Han er klar på at han også i denne sammenheng vil svare på alle spørsmål til politiet, så han ser fram til et eventuelt avhør, sa Meling til NTB i mars.