Heleritiltalt kvinne fengslet i én uke

Den norske forretningskvinnen Sonia Rashid (46), som er tiltalt for grovt heleri for sin rolle i den såkalte Nordea-saken, er i Oslo tingrett varetektsfengslet i én uke, melder VG.

I slutten av juli i 2010 ble Nordea-kontoen til en av Norges rikeste kvinner, Randi Nilsen, tappet for 62 millioner kroner. Pengene ble overført til banker i Dubai.

Rashid, som kom frivillig hjem til Norge mandag, har tidligere fortalt til VG at hun kjørte rundt i Dubai og tok ut 52 millioner kroner som bedrageriligaen i Norge svindlet Nordea for.

Rashids forsvarer, advokat Jan Erik Teigum, opplyser at hans klient kom til Norge for å få saken ut av verden.

– Norske myndigheter har ikke klart å tvinge henne fra Dubai, hun er her frivillig, sier Teigum til VG.

I et intervju med VG 25. juni 2013 sa Sonia Rashid at en 39 år gammel norskpakistaner som er bosatt i Dubai, var mottakeren av svindelmillionene.

– Hver dag i tre uker kjørte vi rundt og tok ut penger. Det minste beløpet jeg tok ut i dirham, var på cirka 700.000 kroner. Det største kontantbeløpet jeg tok ut tilsvarte ti millioner kroner, sa forretningskvinnen.

Seks personer er fra før dømt for grovt bedrageri etter gigantsvindelen mot Nordea sommeren 2010. Mannen som er utpekt som mottaker av pengene, er ikke dømt.