Siv Jensen tviler på menneskeskapte klimaendringer

Partileder Siv Jensen på Fremskrittspartiets pressekonferanse i forbindelse med landsmøtet kommende helg. Pressekonferansen finner sted på partikontoret til Frp i Karl Johans gate i Oslo tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix) Les mer Lukk

Frp-leder Siv Jensen svarte i et Aftenposten-intervju tirsdag «ja» på spørsmålet om hun er i tvil om klimaendringene er menneskeskapte. Deretter var hun i kontakt med ulike medier for å «tydeliggjøre» hva hun mener.

Svarene på spørsmålene om Frps og hennes syn på klimaendringene kommer i en runde med ja- og nei-spørsmål med Aftenpostens politiske redaktør Trine Eilertsen og hennes redaktørkollega Harald Stanghelle.

Hun svarer «nei» på spørsmålet om hun er overbevist om at klimaendringene som er dokumentert de siste tiårene, er menneskeskapte – og «ja» på oppfølgingsspørsmålet om hun er «i tvil om det».

Overfor NTB fremholder hun imidlertid at selv om Fremskrittspartiet «har en nyansert tilnærming til dette», så mener hun at hun selv fremstår unyansert i intervjuet. Frp har programfestet at klimaendringene skal tas på alvor, og at føre var-prinsippet skal gjelde, ifølge partilederen. Frp anerkjenner at det også er menneskelig påvirkning på klimaet.

– I regjering har vi dessuten ikke bare sluttet oss til klimaforliket, men også forpliktet oss til å forsterke tiltakene i det. Det er på det rene at klimaet endrer seg. Da er det en avsporing å diskutere hvem som forårsaker det, sier Jensen.