Voldsomme luftangrep i Jemen

Your browser doesn't support HTML5 video.

Voldsomme luftangrep lyste opp nattehimmelen
Minst 15 sivile ble drept da krigsfly fra den saudiledede koalisjonen traff boliger i nærheten av en kontrollpost i Jemen natt til tirsdag.

I løpet av natten gjennomførte flyene angrep mot en rekke mål over hele landet, deriblant i Houthi-militsens nordlige bastion Saada, hovedstaden Sana og den sentrale Ibb-provinsen. Angrepene beskrives som de kraftigste siden offensiven startet i forrige uke.

Himmelen lyste opp da flyene traff et rakettlager i fjellene over hovedstaden.

– Sana har gjennomgått et døgn med terror. Bombing har pågått siden morgentimene mandag til i dag tidlig, sa Assem al-Sabri, en 28-årig innbygger, til nyhetsbyrået AFP.

– Vi kunne ikke sove på grunn av alle eksplosjonene, la han til.

Sivile tap

I Ibb-provinsen ble minst 20 opprørere drept da krigsflyene bombet et av militsens kontrollpunkter. I tillegg ble 15 sivile drept og titalls såret da flyene med en feiltakelse traff boliger i nærheten, ifølge en representant for lokale myndigheter.

Luftangrepene som startet torsdag i forrige uke, er ment å stoppe Houthi-militsens fremrykning i Jemen, og skal presse dem og tidligere president Ali Abdullah Saleh til forhandlingsbordet.

Houthi-styrkene har nærmet seg de sørlige byen Aden, den siste storbyen som fortsatt er under kontroll av president Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Natt til tirsdag utspilte det seg harde kamper i og rundt byen, og ti av presidentens soldater ble drept, ifølge øyevitner.

– Stopper ikke

Den saudiledede offensiven mot Houthi-militsen fortsetter til Jemen er stabilt, uttalte Saudi-Arabias utenriksminister Saud al-Faisal tirsdag.

– Det er ikke vi som ber om krig. Men dersom noen slår på krigstromma, er vi klare for det, sa han til det saudiarabiske Shura-rådet, ifølge rådets Twitter-konto.

– Operasjonen vil fortsette å forsvare det legitime styret i Jemen helt til målene er nådd, og landet igjen er sikkert, stabilt og forent, la han til.

Krigshandlingene har fått en rekke land til å evakuere sine borgere i landet. Kina har hentet 571 personer ut med to marinefartøyer. India jobber med å evakuere om lag 4.000 indere som befinner seg i landet.

Tirsdag meldte det norske oljeselskapet DNO at de stanser oljeproduksjonen i Jemen. Tidligere har alle selskapets utenlandske ansatte blitt flyttet til Dubai.