Kvinne dømt for forsøkt på smugling av barn til Norge

En kvinne som var tiltalt for å ha forsøkt å smugle et halvt år gammelt barn fra Filippinene til Norge, er dømt til tre måneders betinget fengsel.

Dermed slipper hun å gå i fengsel. Glåmdal tingrett tar hensyn til at hun gjorde det for å hjelpe en slektning, melder NRK.

Det var i juni 2013 at kvinnen forsøkte å ta med seg en seks måneder gammel baby fra Manila til Norge. Barnets mor er kvinnens kusine. Hun og de fem barna hennes lever under kummerlige forhold i Manila, og derfor ba hun den dømte kvinnen om hjelp til å ta ansvar for sønnen.

Glåmdalskvinnen forsøkte å få adoptere barnet, men det lot seg ikke gjøre på grunn av regler på Filippinene. Da betalte hun for en falsk fødselsattest der hun ble oppgitt som mor, men dette ble avslørt.

Det er også formildende at kvinnen ga en uforbeholden tilståelse og at saken har trukket ut i tid. Kvinnen ble avhørt den 12. september 2013, men saken ble ikke oversendt påtalemyndigheten før i november 2014, til tross for at det ikke var noen etterforskning i mellomtiden.