Lippestad jobbet gratis for Breivik

Geir Lippestad har avsluttet engasjementet for Anders Behring Breivik etter tre og et halvt år. Han er lettet og opplyser at firmaet i perioder har arbeidet gratis for massedrapsmannen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix) Les mer Lukk

Etter rettssaken mot Anders Behring Breivik jobbet advokat Geir Lippestad gratis for den massedrapsdømte klienten. Nå er han lettet over at oppdraget er avsluttet.

I et intervju med Dagbladet sier Geir Lippestad at han og advokatfirmaet jobbet gratis for terroristen etter dommen i 2012. Det var først da Breivik ville gå til retten for å prøve soningsforholdene, og på en måte som advokaten var uenig i, at engasjementet ble brutt.

– Ja, vi jobbet gratis, rett og slett. Det gjør vi fra tid til annen når vi føler det er behov for det, sier Lippestad.

Han sier han ikke er stolt over jobben med å forsvare Breivik, men uttrykker tilfredshet med å ha gjort den jobben det ble forventet.

– Jeg føler vi har gjort det vi kunne. Han hadde et ønske om å bli dømt som tilregnelig, og det ble han. Og vi fulgte opp soningsforholdene, sier Lippestad som erkjenner at det er en lettelse å være ferdig med saken.

– Det vi gjorde etter at saken var rettskraftig var på et helt annet nivå, og jeg hadde ikke følelser knyttet til det som til straffesaken. Siden den gang har han vært en av mange klienter, sier advokaten som ser fremover og mot å føre valgkamp for Arbeiderpartiet.