Tranby-saken: Enken anker ikke dommen

Den 53 år gamle kvinnen fra Tranby i Lier, som ble dømt for mishandling av sin mann og barn i Drammen tingrett tidligere denne måneden, anker ikke dommen. -Det er mest av hensynet til barna, sier en av kvinnens to forsvarere, advokat Anders Westeng (bildet). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Les mer Lukk

Den 53 år gamle kvinnen fra Tranby i Lier som ble dømt for mishandling av sin mann og barn i Drammen tingrett tidligere denne måneden, anker ikke dommen.

Hun ble frikjent for det mest alvorlige punktet i tiltalen, overlagt drap på ektemannen Per Gunnar Asheim, men ble dømt til fengsel i 3 år og 6 måneder for mishandling av sin familie, samt påvirkning av vitner. Kvinnen har nå bestemt seg for å godta denne dommen.

– Det er mest av hensynet til barna. Hun ønsker nå at de skal få ro, og slippe at saken kommer opp en runde til i retten, sier en av kvinnens to forsvarere, advokat Anders Westeng, til Drammens Tidende.

Les også: Tvil førte til frifinnelse for drap i Tranby-saken

53-åringen erkjente ikke grov mishandling, men innrømmet at barna ble vitne til krangel mellom henne og ektemannen som ble funnet død i en utbrent bil på en parkeringsplassen i mars 2013.

Forsvaret mente hun ble dømt for strengt for dette, og vurderte derfor å anke selv om kvinnen altså ble frikjent for det mest alvorlige tiltalepunktet, overlagt drap.

Les også: Tranby-saken: – Vi var to om dødsdansen

Men mens forsvaret hadde to ukers ankefrist etter dommen som ble forkynt for tiltalte i Drammen tingrett fredag 6. mars, har påtalemyndigheten fire uker på seg. Riksadvokaten har det siste ordet. Ankefristen går ut rett over påske.

Blir saken anket, går den videre til Borgarting lagmannsrett.