Russisk militærøvelse avsluttet

Russlands president Vladimir Putin har gitt ordre om at soldatene som har deltatt i den store militærøvelsen han selv beordret tidligere denne uken skal vende tilbake til basene de normalt er stasjonert ved. Foto: Yuri Kochetkov (EPA) Les mer Lukk

Russiske myndigheter opplyser at den store militærøvelsen som har pågått mange steder i landet denne uken, nå er avsluttet.

Generalløytnant Andrej Kartapolov opplyser lørdag at militære enheter rundt om i landet har fått ordre om å vende tilbake til basene de normalt er stasjonert ved.

President Vladimir Putin ga mandag ordre om øvelsen, som var det største det russiske forsvaret har hatt på flere år. 80.000 soldater fra alle våpengrener deltok, og øvelsen strakte seg fra Svartehavet i vest, til Nordishavet i nord og Stillehavet i øst.

Den omfattende militærøvelsen har blitt fulgt med argusøyne i Vesten, og NATO har den siste tiden økt sin øvingsaktivitet i nærheten av Russland, deriblant i Baltikum.

Krisen i Øst-Ukraina har ført til at forholdet mellom Vesten og Russland er på sitt mest iskalde siden den kalde krigen.