– Ingen enighet i samtalene om våpenhvile i Øst-Ukraina

Russlands ambassadør til Ukraina Mikhail Zurabov (nummer to fra venstre) og OSSE-ambassadør Heidi Tagliavini er fotografert da de kom til flyplassen i Minsk lørdag formiddag. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

De nye våpenhvilesamtalene mellom Russland, Ukraina og separatister i Øst-Ukraina endte lørdag uten resultater, ifølge ukrainske representanter som var til stede.

Representanter for Ukraina, Russland, prorussiske separatister og Organisasjonen for sikkerhets og samarbeid i Europa (OSSE) møttes i Minsk i Hviterussland lørdag.

Etter fire timer dro partene fra hverandre i forskjellige biler, sier et vitne til nyhetsbyrået Reuters.

Det har ikke kommet noen offisiell uttalelse fra noen av partene.

I en telefonsamtale tidligere lørdag diskuterte Russlands president Vladimir Putin, Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president François Hollande den økende volden i Øst-Ukraina.

Les også: 15 ukrainske soldater drept i Øst-Ukraina

I samtalen ble det også uttrykt håp om at våpenhvilen vil bli det sentrale temaet i de pågående samtalene i Minsk, het det i en uttalelse fra Kreml lørdag.

En reporter fra Reuters så den tidligere ukrainske presidenten Leonid Kutsjma, representanter fra Russland og OSSE kjøre av gårde i retning Minsk etter å ha landet på flyplassen.

To representanter fra de prorussiske separatistene kom tidligere lørdag.

Kontaktgruppen framforhandlet den forrige våpenhvileavtalen i september i fjor. Den har imidlertid blitt brutt nesten daglig siden.