Hizbollah: – Ønsker ikke krig, men frykter ikke Israel

Hizbollah-bevegelsens leder Hassan Nasrallah taler til tilhengere i Beiruts sørlige forsteder via video under en minneseremoni for seks Hizbollah-krigere og en iransk general som ble drept i et israelsk luftangrep i Syria 28. januar. Foto: Khalil Hassan / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Hizbollah ønsker ingen ny krig mot Israel, men er klar til kamp når og hvor som helst, sier den libanesiske bevegelsens leder Hassan Nasrallah.

Nasrallah talte fredag under en minneseremoni for seks Hizbollah-krigere og en iransk general som ble drept i et israelsk luftangrep i Syria 18. januar.

Den Iran-støttede Hizbollah-militsen tok hevn for dette angrepet sist onsdag, i et rakettangrep som kostet to israelske soldater livet på israelskokkupert land i nærheten av grensen til Libanon.

– Vi ønsker ingen krig, men vi er ikke redde for det, sa Nasrallah i talen som ble vist via videolink til flere tusen tilhengere sør i Beirut.

Hizbollahs øverste leder presiserer at militsen påberoper seg retten til å svare på israelsk aggresjon hvor som helst og når som helst, også utenfor libanesisk territorium.