Mann og mor løslatt etter at gutt ble savnet i Molde

En mann og moren til den sju år gamle gutten som ble meldt savnet i Molde tidligere denne uka, er løslatt fra politiets varetekt. De to er fortsatt siktet.

Sjuåringen forsvant fra en bowlinghall i Molde mandag ettermiddag. Tirsdag ettermiddag fikk etterforskningsledelsen i Molde beskjed om at han var funnet, tatt hånd om og i god behold.

Samme kveld ble guttens mor pågrepet og siktet for falsk forklaring.

– Hun ble løslatt fra politiets varetekt onsdag ettermiddag uten at siktelsen er endret eller frafalt, opplyser Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Også mannen som var sammen med gutten da han ble funnet, ble løslatt onsdag etter avhør. Mannen, som har en nær relasjon til gutten, ble siktet for frihetsberøvelse.

– Bestemmelsen om barnebortføring i straffelovens paragraf 216 forutsetter at det er truffet vedtak om omsorgsovertakelse etter nærmere angitte bestemmelser i barnevernloven. Dette er ikke tilfelle i denne saken, opplyser politiadvokat Laura Havdal.

– Etterforskningen som barnebortføringssak er etter dette innstilt, og dette er bakgrunnen for at de to er løslatt. Det vil fortsatt bli foretatt etterforskningskritt relatert til andre sider av saken.

Bakgrunn: Mann siktet for bortføring av gutt (7) - moren siktet for falsk forklaring