Uvær skaper problemer for bilistene

Speilglatte veier skaper problemer for bilistene i morgenrushet flere steder i landet. Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt (NTB scanpix) Les mer Lukk

Nødetatene ber publikum kjøre forsiktig i morgentimene torsdag. Uvær og glatte veier har gjort fremkommeligheten vanskelig flere steder i landet.

– Det var mildvær i går og nedbør i natt, og så har det fryst i løpet av natten. Vi har fått en del meldinger om glatte veier, spesielt i Råde, Rygge, Halden og Moss, sier trafikkoperatør Hilde Bjørnstad ved Veitrafikksentralen til NRK.

Det er meldt om flere ulykker på Østlandet grunnet glatt føre. Selv om det ikke er meldt om alvorlige personskader, oppfordrer politiet på Twitter om å vise hensyn til de vanskelige kjøreforholdene torsdag morgen.

Sjekk været der du er

Også i nord er det begrenset fremkommelighet. I Troms er E6 over Gratangsfjellet stengt på grunn av uvær. I Narvik-området ber politiet folk sikre løse gjenstander, melder NRK.

Fjellovergangene ved Saltfjellet og Bjørnefjell oppgis å være stengt på grunn av været. Snø- og isdekke har også skapt problemer på flere andre strekninger, skriver Nordlys.