Mann siktet for bortføring av sjuåring – moren siktet for falsk forklaring

En mann er siktet for frihetsberøvelse etter at en sju år gammel gutt ble meldt savnet i Molde tidligere denne uka. Guttens mor er siktet for falsk forklaring.

Sjuåringen forsvant fra en bowlinghall i Molde mandag ettermiddag. Tirsdag ettermiddag fikk etterforskningsledelsen i Molde beskjed om at han var funnet, tatt hånd om og i god behold.

Han ble funnet blant annet på grunnlag av et internasjonalt politisamarbeid, opplyser Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Nær relasjon

Sammen med gutten var en mann som har en nær relasjon til ham. Han er nå pågrepet og siktet for frihetsberøvelse eller medvirkning til dette, skriver politidistriktets kommunikasjonsrådgiver Janne Marthe Viddal i en pressemelding.

Gutten er tatt hånd om av barnevernet og hans mor er siktet for falsk forklaring. Politiet undersøker også hennes rolle i forbindelse med at gutten forsvant fra Molde mandag.

Av taktiske hensyn gir ikke politiet opplysninger om hvor gutten ble funnet og nærmere omstendigheter rundt saken.

Bakgrunn: Savnet sjuåring funnet i god behold

Ført bort

Sjuåringen har bakgrunn fra Litauen og bodde på skjult adresse. Politiet etterlyste ham både nasjonalt og internasjonalt og ba om bistand fra Kripos.

Gutten, som er under barnevernets tilsyn, hadde et kontrollert samvær med moren sin da han var i bowlinghallen. Et videoopptak fra hallen viser at en mann fører sjuåringen ut av bygningen.

Vitner har sett at gutten deretter ble ført inn i stasjonsvogn der det skal ha sittet ytterligere en person. Politiet hadde tirsdag ingen mistanke til barnets far.