New York slapp unna, Boston rammet av snøvær

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nå ligger Boston nedgravd i snø
Folk i Boston og omegn balte tirsdag med opp til en meter snø og høyt isnende tidevann i kystområdene. Men New York slapp unna den varslede storstormen.

Snøen skulle fortsette å lave ned i New England-statene utover onsdagen, med utsikt til en mulig snørekord for Boston. Tirsdag kveld ble det målt 59 centimeter snø på Logan-flyplassen, og mange steder er det mye høyere snøfonner.

Et forbud mot bilkjøring i delstaten skulle oppheves ved midnatt, men myndighetene ba likevel folk holde seg mest mulig unna veiene. Også tog, busser og T-bane skulle komme i gang igjen, om enn med store forsinkelser.

Kystområdene, og særlig øya Nantucket, var hardt rammet. Der var tusener av mennesker tirsdag kveld uten strøm, og havneområdet var overfylt av is og høyt tidevann, mens både ferjer og fly var innstilt.

Les også: Meteorolog: – Jeg ber om unnskyldning

Slapp lett fra det

New York slapp imidlertid lett fra det som ble varslet som den verste stormen noensinne. Men både myndighetene og meteorologene forsvarte beslutningen om å stenge ned storbyen.

Forbud mot bilkjøring ble opphevet, og kollektivtransporten kom i gang igjen for byens åtte millioner innbyggere etter at byen mandag kveld lignet en spøkelsesby.

– Man planlegger så godt man kan, og man foretrekker å være på den sikre siden, sa guvernør Andrew Cuomo da han ble pepret med kritiske spørsmål fra pressen.

Se hvor mye snø det kom i løpet av ett døgn i videoen under:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Falt én meter snø på ett døgn

Også borgermester Bill de Blasio, som flere ganger advarte folk mot den verste stormen i byens historie, avviste anklager om at han spredte frykt.

– For meg var det helt klart. Vi må ta forholdsregler for at folk skulle være trygge. Vi skal være glad for at stormen ikke la seg lenger østover, sa han og pekte på at det hadde vært livsfarlig for folk om det ikke var forbud mot bilkjøring.

Bakgrunn: Massiv vinterstorm rammer USAs østkyst

Sjekk været der du er

Delte meninger

Blant folk på gata var det delte meninger om beredskapen etter at det bare kom 10-15 centimeter snø mot meteren som var varslet.

– Jeg har vært her hele mitt liv, og det er latterlig å kalle dette en storm, sier finansmannen Curtis Brill.

Jennifer Daly, som arbeider på Fifth Avenue var mer forståelsesfull.

– Folk må ta det med ro, og is og bilkjøring går ikke godt sammen, så det er bedre å ta forholdsregler og unngå ulykker, sier hun.

Les også: New York forbereder seg på storm: Tømmer butikkhyller for vann og mat

Guvernørene både i New York, New Jersey og Connecticut opphevet forbudet mot bilkjøring tirsdag, men ba likevel folk unngå unødvendig kjøring.

Forsinkelser i flytrafikken ventes imidlertid å fortsette lenge etter at over 5.000 avganger ble innstilt på flyplassene i New York-området tirsdag og onsdag.