To måneder gammel baby døde – foreldrene siktet

Et foreldrepar er siktet for legemsbeskadigelse etter at deres to måneder gamle spedbarn døde som følge av alvorlige skader like før jul.

Foreldrene kom til Akershus universitetssykehus (Ahus) 17. desember i fjor med sin alvorlig skadde gutt, skriver Dagbladet.

Guttens foreldre ble pågrepet av politiet og avhørt samme dag etter bekymringsmelding fra sykehuset.

Gutten var så alvorlig skadd da han ankom Ahus at han ble sendt videre til eksperter på Rikshospitalet. Der døde han noen dager senere.

Foreldrene er siktet for legemsbeskadigelse etter straffelovens paragraf 229, tredje straffealternativ.

– De siktede er et norsk foreldrepar i 20– 30-årene. Siktelsen ble tatt ut før gutten døde, og den videre etterforskningen vil avgjøre om den blir endret, sier avsnittsleder Kjetil Moen ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til avisen.

Foreldrene ble avhørt på nytt etter at gutten døde på Rikshospitalet 20. desember. Politiet har ikke funnet grunn til å begjære foreldrene varetektsfengslet.

– Deres forklaringer i avhør om hva som har skjedd, samsvarer ikke uten videre med barnets alvorlige skadetilstand da gutten ble tatt imot på sykehuset. Nå avventer politiet den endelig obduksjonsrapporten før vi kommer videre med etterforskningen, sier Moen, som anslår at rapporten vil være klar godt ut i februar.