Savnet sjuåring funnet i god behold

Den sju år gamle gutten som var savnet i Molde, er funnet i god behold, opplyser Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Gutten ble funnet etter tett samarbeid mellom politiet og barnevernet, opplyser kommunikasjonsrådgiver Janne Marthe Viddal i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Bakgrunn: Politiet har videoopptak av antatt bortføring

Politiet jobbet tirsdag kveld med å avklare flere forhold i saken.

– Det er en god del avklaringer, både juridiske og praktiske ting, som det blir jobbet med, sier opplyser kommunikasjonsrådgiver Janne Marthe Viddal i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB tirsdag kveld.

Hun ønsker ikke å kommentere hvorvidt noen er pågrepet i saken.

– Av etterforskningsmessige hensyn går vi ikke inn på noe mer nå, sier hun.

Den sju år gamle gutten har bakgrunn fra Litauen. Han forsvant fra en bowlinghall i Molde mandag ettermiddag. Politiet etterlyste ham både nasjonalt og internasjonalt og ba om bistand fra Kripos.

Videoopptak

– Det gjenstår nå en stor etterforskning for å finne ut om det har skjedd noe straffbart, og hvem som eventuelt har vært med på det, sier politimester Arnstein Nilsen til NRK.

Tidligere tirsdag meldte kringkasteren at politiet hadde et videoopptak som viser den sju år gamle gutten idet han blir ført ut av bowlinghallen.

– Vi sitter på et videoopptak fra Moldehallen der vi ser at en mann fører den sju år gamle gutten ut av bygningen. Videre har vitner sett at gutten deretter ble ført inn i en mørkegrønn, eldre stasjonsvogn. Ifølge vitner skal enda en person ha oppholdt seg i bilen, sa pressekontakt Alf Stormo i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NRK.

Skjult adresse

Til Rbnett bekrefter Stormo i politiet at sjuåringen bodde på skjult adresse hos sin fosterfamilie i Rauma.

Gutten, som er under barnevernets tilsyn, hadde et kontrollert samvær med moren sin da han var i bowlinghallen mandag ettermiddag. Klokka 16.28 ble politiet varslet om at han var savnet.

Moren har ikke villet la seg avhøre av politiet, ifølge Rbnett. Politiet opplyser at hun ikke har status som siktet.

– Vi er i ferd med å kontakte flere familiemedlemmer for å få informasjon, men har ikke klart å få kontakt med guttens far, sa pressevakt Alf Stormo i politiet til NTB tidligere tirsdag.

Politiet visste da ikke hvor faren har oppholdt seg den siste tiden.

Politiet hadde tirsdag ettermiddag ikke klart å identifisere mannen som fører gutten ut av bowlinghallen. Stormo sa imidlertid at guttens far ikke er hovedmistenkt i saken.

Andre gang på én uke

Det er andre gang på én uke at barn med bakgrunn fra Litauen forsvinner i Norge.

Sist tirsdag ble en ni år gammel jente meldt savnet fra Stjørdal. Denne jenta bodde i fosterhjem. Hennes mor er nå etterlyst internasjonalt, mistenkt for å ha bortført henne.