Kjennelse i Krekar-saken kommer fredag

Hva Oslo tingrett bestemmer seg for når det gjelder tvangsflyttingen av mulla Krekar, vil ikke bli kjent tirsdag. Tingrettsdommer Oddmund Svarteberg regner med at rettens avgjørelse av klagen på vedtaket om å tvangsflytte mulla Krekar vil bli anket, uansett utfall. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix) Les mer Lukk

Oslo tingrett vil fredag avsi kjennelse om vedtaket om å tvangsflytte mulla Krekar, opplyser dommeren i saken.

Avgjørelsen skal komme etter lunsj fredag, opplyste tingrettsdommer Oddmund Svarteberg før rettsmøtet ble avsluttet 15.30-tiden tirsdag i lokalene til Borgarting lagmannsrett i Oslo.

Svarteberg sa også at han vil varsle partene dersom han trenger mer tid å avsi kjennelse i saken. Han sa tidligere også at han regner med at rettens avgjørelse av klagen på vedtaket om å tvangsflytte Krekar vil bli anket, uansett utfall.

Bakgrunn: Krekar: – Det er jeg som er i fare, ikke dere

Dagen ble avsluttet med at Krekars advokat Brynjar Meling gikk løs på instruksen om tvangsflytting fra justisminister Anders Anundsen (Frp).

– Den generelle utformingen er et forsøk på å skjule at man instruerer i en enkeltsak. Fremskrittspartiet har et politisk problem ved at de har gitt valgløfter de ikke visste om de kunne holde, framholdt Meling.

Han fortsatte med å kalle instruksen utilbørlig, klanderverdig og under en hver kritikk.

– Det minner om en politistat, sa Meling.

Les også: Frp-flertall vil bryte menneskerettighetene i Krekar-saken

– Men jeg forutsetter at det blir lagt føringer på Krekars frihet, på hva han kan gjøre og ikke kan gjøre. Og så blir dette regimet fram til vi får til en avtale med irakiske myndigheter om å sende Krekar tilbake, avslutter Frp-eren.