Krekar-saken opp for Oslo tingrett tirsdag

Krekar slipper ut av Kongsvinger fengsel søndag, og Oslo politidistrikt ønsker å pålegge ham å bosette seg på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag. Nå tas saken til retten. Foto: NTB scanpix. Les mer Lukk

Tvangsbosettingen av mulla Krekar behandles i Oslo tingrett klokken 9 tirsdag. Krekar møter selv i retten.

Krekar slipper ut av Kongsvinger fengsel søndag, og Oslo politidistrikt ønsker å pålegge ham å bosette seg på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag.

Torsdag kveld leverte Krekars advokat, Brynjar Meling, inn en begjæring om at Oslo tingrett opphever vedtaket. TV 2 melder lørdag kveld at retten starter behandlingen av saken tirsdag klokken 9.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått beskjed om at saken starter da. Vi ser fram til en rettslig behandling av saken, sier Meling til NTB.

Les også: Meling: - Krekar gleder seg til å bli løslatt

Møter i retten

Han bekrefter også at klienten vil være til stede i retten for å følge den rettslige prosessen.

– Han vil legge fram sitt syn på saken og ønsker å svare på spørsmål, sier Meling.

Advokaten har utarbeidet en 20 sider lang klage på politiets vedtak om å tvangsflytte mulla Krekar til et asylmottak på Kyrksæterøra i Hemne kommune i Sør-Trøndelag. Nå venter han på tilsvar fra politiet.

– De har varslet at det vil være klart søndag kveld. Jeg vil ta en runde med tingretten i løpet av helgen for å få avklart hva de trenger av dokumentasjon, sier Meling.

– Jeg henviser til opp mot 30 forskjellige juridiske beslutninger i klagen. Alt fra forhåndsvarselet fra 2002 til tiltaler, henleggelser, domfellelser, avgjørelser og klager, sier han.

Venter ikke ved fengselet

Advokaten vil imidlertid ikke være til stede når mulla Krekar slippes ut av fengselet søndag.

– Vi er enige om at jeg ikke har noe der å gjøre. Advokater er vanligvis ikke til stede ved løslatelsen. Det er ikke riktig tidsbruk nå fram mot at saken skal prøves i retten, sier han.