Trolig drap og selvdrap i Levanger – avdøde var far og sønn

FUNNET DØDE: To menn er funnet døde på en gård i Levanger. Politiet etterforsker omstendighetene rundt dødsfallene. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix Les mer Lukk

Mennene som ble funnet drept på en gård i Levanger onsdag, var far og sønn. Politiet mistenker at den ene drepte den andre for så å begå selvmord.

Faren var 47 år og sønnen 17 år, opplyste Nord-Trøndelag politidistrikt på en pressekonferanse onsdag klokken 18.

– Politiets hovedteori om at det dreier seg om en familietragedie er blitt styrket under etterforskningen, sier lensmann Anne B. Ulvin.

Politiet tror at den ene mannen drepte den andre før han tok sitt eget liv. De ønsker ikke å gå ut med identiteten til de to avdøde, hvordan drapene skjedde, eller i hvilken rekkefølge, sier hun videre.

De avdøde er begge norske statsborgere, og familien er ikke kjent for politiet fra før.

Nabo så død mann

Politiet ble varslet om saken klokka 11.09 onsdag formiddag. En nabo mente å ha sett en død person, etter å ha blitt varslet av familiemedlemmer som ikke fikk kontakt. Da politiet søkte rundt gården, fant de ytterligere en død mann.

– Det kan tyde på at dette har skjedd litt før politiet fikk melding, sa lensmann Ulvin på en pressekonferanse tidligere onsdag formiddag.

Rett etter funnet av de to døde, opplyste politiet at minst én av dem var påført fysiske skader.

Politiadvokat Røddesnes ønsker ikke å opplyse hva slags skader det er snakk om, men understreker at begge dødsfallene etterforskes som mistenkelige.

Ingen øyenvitner

Flere familiemedlemmer, naboer og vitner ble onsdag avhørt og politiet vil fortsette med flere avhør torsdag. Politiet har ikke fått tak i øyenvitner, og det var heller ingen personer til stede på gården da politiet ankom.

Politiet bevæpnet seg da de rykket ut til gården, men forklarer det med at det var kommet motstridende meldinger og at omstendighetene var uklare.

Nord-Trøndelag politidistrikt har foretatt åstedsundersøkelser på gården, og har ikke hatt noe behov for å få hjelp fra andre etterforskere utenfra, ifølge politiadvokat Røddesnes.

De to avdøde skal etter planen obduseres fredag. Samme dag holder politiet ny pressekonferanse om saken.

Nabo: Alt på stell

Ordfører i Levanger, Robert Svarva, sier til Trønder-Avisa at han raskt fikk beskjed om hendelsen.

– Jeg har veldig god dialog med politiet, og fikk telefon fra lensmannen umiddelbart. Vi har aktivisert kommunens psykososiale kriseteam, som står til rådighet for dem som eventuelt måtte trenge det, sier han.

Gården ligger i Halsan like utenfor sentrum av Levanger. Det er flere nabohus og gårder der, et lite lokalsamfunn hvor alle kjenner alle, skriver Adresseavisen.

– Etter det vi kjenner til er dette en gård der alt har vært på stell. Nettopp derfor kommer denne tragedien som et sjokk på oss alle, sier en nabo til avisen.