Fyrverkeri-tyverier en rekke steder i landet

Fyrverkeri-tyver har slått til flere steder i landet natt til nyttårsaften. Det meldes om omfattende tyverier.

Blant annet har tyver fått med fyrverkeri for 100.000 kroner etter å ha brutt opp en container utenfor en Kiwi-butikk på Rong, opplyser Hordaland politidistrikt.

På Skarnes har det i løpet av natten blitt stjålet fyrverkeri fra lageret til butikken Fargerike, melder politiet i Hedmark.

Container

Og på Kolbotn etterforsker Follo politidistrikt tyverier fra en container med fyrverkeri.

En større mengde fyrverkeri ble natt til nyttårsaften stjålet fra en container i Slemmestad, melder Søndre Buskerud politidistrikt. Dessuten har noen forsøkt å bryte seg inn i en container med tilsvarende varer utenfor Rema 1000 på Spikkestad.

I tillegg ble to personer pågrepet da de forsøkte å stjele fyrverkeri fra Plantasjen i Mandal natt til onsdag. De to ble ifølge Agder politidistrikt dimittert etter undersøkelser på stedet.

To i Trondheim

I Trondheim var det natt til onsdag to tyverier av fyrverkeri, ett på Byåsen og ett på Tiller. Ifølge Adresseavisen er de samme gjerningspersonene mistenkt for å stå bak begge innbruddene, men ingen er pågrepet. Til sammen forsvant fyrverkeri for rundt 30.000 kroner.

Fem personer er pågrepet og siktet for tyveri av fyrverkeri for nesten 100.000 kroner i Kristiansand natt til tirsdag, melder NRK.

Innehaveren av butikken, i kjeden Fargerike, kontaktet politiet da han ble tipset om at noen tilbød fyrverkeriet via Facebook. Fortsatt er varer for mellom 15.000 og 20.000 kroner på avveie.