Har funnet flyet

SONAR: Letemannskapene tror de har funnet flyet på omtrent 50 meters dyp. (Foto: Reuters / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Indonesiske letemannskaper tror de har funnet det savnede flyet fra AirAsia på havbunnen.

Et sonarbilde fra området der det ble funnet vrakrester og omkomne tirsdag, viser en mørk gjenstand på havbunnen.

– Den ligger på mellom 30 og 50 meters dybde, opplyser en talsmann for redningstjenesten i Indonesia.

Ifølge CNN er det det savnete AirAsia-flyet som er funnet. Det er for tidlig å si om flyet er helt, eller om det er i flere deler.

Et fly som fløy over det samme området tirsdag observerte også en flyformet skygge på havbunnen.

Hadde ikke flytevest

En tjenestemann i den indonesiske redningstjenesten trekker tilbake påstanden om at et av likene som er hentet opp etter AirAsia-flyulykken, var iført flytevest.

– Ingen omkomne har blitt hentet opp av vannet med redningsvest. Vi fant et lik klokken 08.20 og en redningsvest klokken 10.32, så det er snakk om forskjellige tidspunkt. Det er den nyeste informasjonen vi har, sier nestleder Tatang Zaenudin i redningstjenesten i Indonesia til nyhetsbyrået Reuters onsdag ettermiddag.

Samme tjenestemann uttalte onsdag morgen at fire lik var hentet opp, og ett av dem var iført redningsvest. Den uttalelsen er altså ikke riktig.

Det har vært usikkerhet omkring hvor mange omkomne som faktisk er funnet i Javasjøen etter flystyrten natt til søndag. Tirsdag ble det meldt at minst 40 lik var hentet opp, men den opplysningen ble senere trukket.

Tidligere onsdag ble det opplyst at letemannskaper har funnet flere vrakdeler, i tillegg til bagasje, samt sju lik som fløt på grunnere vann.

Les også: Lik hentes opp fra sjøen

162 mennesker

Flyet fra AirAsia var på vei fra Surabaya til Singapore med 162 mennesker om bord da det forsvant fra radarskjermene 42 minutter etter avgang søndag morgen.

Tirsdag ble det funnet vrakrester i Javasjøen om lag 160 kilometer sørvest for byen Pangkalan Bun på øya Borneo og tre omkomne ble senere hentet opp fra vannet.

Dårlig vær i området gjør letingen vanskelig, men dykkere sto onsdag klare til å gjennomsøke området der observasjonene på havbunnen er gjort.