Setter inn helikoptre og skip i flysøket

Your browser doesn't support HTML5 video.

Passasjerfly fra AirAsia savnet
Syv skip og to helikoptre settes inn i søket etter det savnede AirAsia-flyet så fort det blir dagslys i leteområdet, opplyser den indonesiske redningstjenesten til CNN.

Søket settes i gang klokka 7 lokal tid (kl. 01 norsk tid), eller tidligere hvis været tillater det, opplyser Hadi Mustofa i det indonesiske samferdselsdepartementet til AFP.

Flyet med 162 passasjerer om bord var på vei fra Surabaya i Indonesia til Singapore, da det plutselig forsvant fra radaren 42 minutter etter avgang – uten at det ble registrert noe nødsignal.

Bakgrunn: Passasjerfly savnet på vei til Singapore

Flyet var på vei over Javasjøen, som ligger mellom øyene Borneo, Java og Sumatra, da kontakten ble brutt. Søket ble søndag konsentrert rundt et område vest for øya Borneo, men leteforholdene var vanskelige med skydekke og nesten 3 meter høye bølger.

Mandag er planen å dele leteområdet i fire brede sektorer på 120 ganger 240 nautiske mil, opplyser redningstjenesten i Indonesia. Det kan også bli satt i verk søk på land.

Les også: Leteaksjon etter savnet AirAsia-fly avsluttes for dagen

Malaysiske myndigheter sender også tre skip til området, og Singapore skal etter hvert sette inn et fly. Australia, India og USA har også tilbudt letehjelp.