Hareide og kona mistet et ufødt barn

Krf-leder Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria mistet sitt ufødte barn i en spontanabort tidligere i år. Nå venter paret barn til våren. Fra før av har de en 1,5 år gammel datter. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Les mer Lukk

I april i år mistet Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria sitt ufødte barn som følge av en spontanabort. Nå venter de igjen barn til våren.

Denne julen skulle parets datter Sara Margrete egentlig ha vært storesøster, men barnet som den lille familien ventet, døde i morens mage da hun var fire måneder på vei, forteller Hareide til VG.

Nyheten om at barnet var dødt, fikk paret samme dag som en av de viktigste politiske seirene KrF har oppnådd, reservasjonsløsningen for leger, ble presentert for mediene. Mens Høyres Bent Høie presenterte saken på pressekonferansen, satt Hareide og kona på sykehuset.

Bare en snau måned i forveien hadde Hareide kunngjort at de ventet sitt andre barn.

– Jeg bebreider meg selv for at jeg allerede hadde fortalt omverdenen at vi ventet barn igjen, men vi trodde begge det var trygt etter tre måneder. Det har gjort at mange har spurt etter barnet vi ventet. Det har vært vondt å si at vi mistet barnet, men samtidig har vi kjent på mye omsorg og støtte, sier Hareide, som nå går ut og forteller offentligheten om hendelsen.

Paret venter igjen barn til våren. Også i dette svangerskapet oppsto det problemer i begynnelsen, noe som igjen sammenfalt med en viktig politisk begivenhet, den nye regjeringens statsbudsjett og støttepartienes budsjettforhandlinger.

– Året har vært krevende totalt sett. Men nå føler vi oss heldige. Til våren venter vi barn, og det har gått bra, til tross for komplikasjoner. Det er vi takknemlige for, sier Hareide til avisen.