Kongeparet: – Ikke hyggelig at barna får kritikk

Kongefamilien samlet til fotografering på Slottet i Oslo julaften. Kong Harald, Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, prins Sverre Magnus, dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra beundrer pepperkakeslottet levert av Fridheim barnehage i Oslo. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix) Les mer Lukk

Kronprinsparets skolevalg og prinsesse Märtha Louises engleskole har skapt mye debatt rundt kongehuset i år. – Det er ikke hyggelig å se at ens egne barn får kritikk, sier kongeparet.

Kong Harald og dronning Sonja sier at de ikke ble overrasket da kronprinsparet fikk kritikk for valget om å ta sine barn ut av offentlig skole og sende dem på privatskole, skriver NRK.

– Det var sikkert ikke noen lett avgjørelse for dem å ta, men vi stoler jo på at foreldrene vet hva som er best for barna, sier kong Harald i et intervju med TV-kanalen.

Dronning Sonja la til at de også ble møtt med kritikk da kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise begynte på Kristelig Gymnasium i Oslo.

Les også: Dronningen til gudstjeneste med plaster på nesen

– Man kan nesten sette likhetstegn mellom kritikken den gangen og den kritikken som har kommet nå, sier Sonja.

Om debatten om Märthas kontroversielle seminar med amerikanske Lisa Williams, sier kong Harald at han synes det er uforståelig at noen mener det er galt å hjelpe folk til å finne ro i sjela.

– Det hun får kritikk for, er måten hun gjør det på. Vårt forhold til det sa hun så fint selv: Det er ikke alltid foreldrene mine er enige, men de gir inntrykk av at de er glad i meg likevel, sier kong Harald.