Solberg samler krefter hjemme i Bergen

Forrige uke oppsummerte Erna Solberg den politiske høsten i Oslo, men julen tilbringes hjemme i Bergen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix) Les mer Lukk

Statsminister Erna Solberg (H) startet julefeiringen med besøk i pepperkakebyen og ny Brann-drakt. Julenattens ABBA-duell med søsteren kan ryke i år.

Solberg fikk navnet på ryggen og draktnummer 1 på en brannrød drakt i hjembyen, hvor det nok er en del som fortsatt slikker sårene etter at fotballklubben i deres hjerter rykket ned i høst.

Statsministeren har tatt turen over fjellet og reiste hjem til jul for å lade batteriene til et nytt politisk år.

En fast juletradisjon i byen mellom de syv fjell er pepperkakebyen som stadig utfordres rundt i verden, og byen i byen fikk et aldri så lite «statsbesøk» julaften formiddag.

Les også: – Hvor mange liter kaffe drikker 50 journalister og en statsminister?

Til Bergens Tidende sier hun at hun håper det også blir tid til en julegudstjeneste før freden senker seg og feiringen hjemme hos mor og søster kan begynne.

En privat tradisjon fra de siste årene er at Solberg og søsteren har en uformell karaokekonkurranse med ABBA-sanger når julaften går over i julenatt. Vanligvis vinner søsteren, og det er uklart om statsministeren får revansje i år.

– I fjor syntes mennene at det ble litt håpløst, så spørsmålet er om det blir avlyst i år. Vi får se, sier Solberg, som også avslører at det er hun som står for mye av julematen i det solbergske hjem, så ektemann Sindre Finnes kan få litt fri.

Les også: Solberg med stikk til media

– Siden han står på kjøkkenet resten av året, blir det til at jeg lager mer av middagsmaten og ordner til i juleferien. På menyen står pinnekjøtt.