Erdogan: – Prevensjon er forræderi

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan mener tyrkere som bruker prevensjon gjør seg skyldige i forræderi. Foto: Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

President Recep Tayyip Erdogan mener tyrkere som bruker prevensjon er forrædere og oppfordrer sine landsmenn til å lage flere barn.

– Ett eller to barn er ikke nok. For å gjøre nasjonen sterkere, trenger vi en mer dynamisk og yngre befolkning, mener Erdogan.

Uttalelsen falt da den tyrkiske presidenten deltok i bryllupet til sønnen til en nær støttespiller, forretningsmannen Mustafa Kefeli.

– Våre motstandere har i årevis gjort seg skyldige i forræderi ved å bruke prevensjon for at vår generasjon skulle tørke inn, sa Erdogan.

– Ett barn betyr ensomhet, to betyr rivalisering, tre betyr balanse og fire betyr overflod. Og Gud tar seg av resten, lød presidentens budskap til de nygifte.

Les også: Erdogan: Menn og kvinner skapt for ulikt arbeid

Talen ble sitert av nyhetsbyrået Dogan, som også la ut en video av Erodgans tale.

Erdogan har lenge blitt kritisert for å ville innføre et strengere islamistisk styre med begrensede rettigheter for kvinner i Tyrkia.

Den tyrkiske presidenten har selv fire barn, to sønner og to døtre. I november hisset han på seg mange ved å slå fast at tyrkiske kvinner ikke kan være likestilt med menn.

Les også: Omstridt presidentpalass i Tyrkia åpnet

Han har også kommet med utspill om å begrense kvinners muligheter for å ta abort, kjøpe angrepiller og bruk av keisersnitt.

Tyrkia har i dag drøyt 76 millioner innbyggere, men Erdogan mener at befolkningen i faretruende grad er i ferd med å eldes.