Nord-Koreas Internett ser ut til bryte sammen

Nord-Korea og leder Kim Jong-un beskyldes for å stå bak dataangrepet mot filmselskapet Sony Pictures. Foto: KNCA (Reuters) Les mer Lukk

Nord-Koreas svake internettforbindelse ser ut til å være i ferd med å kollapse, ifølge dataeksperter. De antyder at landets nettverk kan være under angrep etter Sony-hackingen.

Nettproblemene i Pyongyang oppsto etter at USAs president Barack Obama lovet å svare på dataangrepet mot Sonys filmstudio.

Obama er sikker på at Nord-Korea står bak det omfattende angrepet, men amerikanske tjenestemenn nekter å svare på hvorvidt Washington allerede har iverksatt sin motreaksjon.

Bakgrunn: Tilspisset cyberkrig mellom USA og Nord-Korea

I løpet av helgen ser det imidlertid ut til at internettforbindelsen mellom Nord-Korea og resten av verden – som aldri er god i utgangspunktet – har blitt kraftig svekket.

– Jeg har ikke sett en så jevn forekomst av ustabilitet og driftsstans i Nord-Korea tidligere, sier Doug Madory, sjef for internettanalyse ved det amerikanske datasikkerhetsselskapet Dyn Research.

Les også: USA anklager Nord-Korea for dataangrep

– Vanligvis er det isolerte forstyrrelser, ikke vedvarende oppkoblingsproblemer. Jeg hadde ikke blitt overrasket om de nå utsettes for et angrep, sier Madory til nettstedet North Korea Tech.

Nord-Korea nekter for å stå bak dataangrepet mot Sony.