Ektemannen innrømmer drapet i Hemsedal

Politiet har sperret av området i Ulsåk i Hemsedal hvor en person ble funnet død under mistenkelige omstendigheter mandag. Foto: Line Sandvik / Hallingdølen / NTB scanpix Les mer Lukk

Den 44 år gamle mannen som er siktet for å ha drept sin kone i Hemsedal i midten av desember, er pågrepet og har innrømmet drapet.

Mannen ble raskt siktet i saken, men var i Irak da politiet oppdaget drapet. Begge er opprinnelig fra Nord-Irak.

– Vi har arbeidet for å få ham til Norge siden mandag 15. desember. Han kom til landet i dag og er pågrepet av politiet, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Nordre Buskerud politidistrikt søndag ettermiddag.

Av hensyn til politiets arbeidsmetoder vil han ikke si noe mer om hvordan de fikk mannen til Norge.

– Etter forholdene synes jeg det gikk greit å få ham hit. Han har også samarbeidet med oss, sier Omholt til NTB.

Den 34 år gamle kvinnen ble funnet død mandag 15. desember i en sokkelleilighet på Ulsåk i Hemsedal. Det ble gjort funn på stedet som gjorde at politiet satte i gang drapsetterforskning.

Tilsto drapet

Mannen har forklart til politiet at han står bak drapet og er fortsatt siktet for forsettlig drap.

– Han vil bli avhørt mandag i Politihuset i Hønefoss og har tidligere forklart seg på telefon til oss, sier politiadvokaten.

44-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling tirsdag i Ringerike tingrett i Hønefoss. Omholt sier at han sannsynligvis vil begjære ham varetektsfengslet i fire uker med restriksjoner.

– Vi vil fortsatt etterforske saken bredt med tanke på å kontrollere hans forklaringer til oss og etterforsker også videre opp mot motiv og lignende, sier han.

Advokat Sindre Løvgaard i Drammen er oppnevnt som forsvarer for mannen. Avhørene vil delvis foregå med tolk. Mannen blir mest sannsynlig sendt fra Hønefoss til et fengsel mandag.

Paret hadde to barn sammen som er tatt hånd om av barnevernet.

– De har foretatt de nødvendige tiltakene som er vanlig i en sak som dette, sier Omholt.

Funnet i fryseren

Politiadvokaten ønsker fortsatt ikke å kommentere opplysningen fra VG om at kvinnen ble funnet gjemt i en fryser eller hvordan hun ble drept.

– Vi har ikke sagt noe om dette, og det ønsker vi heller ikke å gjøre ennå. Vi har en teori om hvordan hun ble drept, og han har også forklart seg om det. Vi kommentere ikke noe nærmere om hvordan dette ble utført nå, sier han søndag.

Ekteparet kom fra Nord-Irak til Norge som politiske flyktninger i 2009.

Kvinnen kan ha blitt drept i uken før hun ble funnet. Torsdag 11. desember møtte hun ikke opp på advokatkontoret der hun arbeidet.

Den foreløpige obduksjonsrapporten av kvinnen vil trolig foreligge mandag.