Pasienter forsinket på vei hjem til jul

Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt (NTB scanpix) Les mer Lukk

Mange pasienter som skal hjem til jul, har måttet vente lengre enn normalt fredag. Pasientreisers rekvireringssystem har stått stille siden fredag morgen.

Systemet, som benyttes av alle landets sykehus, gjør at helsepersonell går inn og bestiller transport til pasienter som skal til eller fra behandling, skriver VG. Systemet har være nede fra klokken seks fredag morgen.

– Vi har nå lokalisert feilen i en server. Vi jobber intenst med å få rettet feilen, men det er for tidlig å si nøyaktig når, sier administrerende direktør Marit Kobro i Helseforetakenes senter for pasientreiser til NTB like før klokken 14.

Hun sier systemet behandler 16.500 reiser på en gjennomsnittlig dag. Siden feilen skjedde siste fredag før jul, er det trolig enda flere enn normalt som skulle reise hjem fredag.

– Det er manuelle rutiner som kan brukes når systemet går ned. Man kan bruke telefon, faks og papir. Så feilen er håndterbar, men konsekvensen av dette er dessverre at det har blitt en del venting for pasienter, sier Kobro.

Bestillingssystemet for pasientreiser eies av Helseforetakenes senter for pasientreiser og driftes av Norsk Helsenett.