Venninne dømt for vitnepåvirkning i Tranby-drapet

Venninen til den 53 år gamle kvinnen som er tiltalt for drap på sin ektemann (57) som ble funnet død i en utbrent bil ved et skogholt utenfor Tranby i Lier i 2013, er dømt for vitnepåvirkning. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix) Les mer Lukk

En venninne av den polske kvinnen som er tiltalt for overlagt drap i Tranby, er dømt til 90 dagers fengsel for å ha forsøkt på påvirke et vitne i saken.

I mai besøkte kvinnen som nå er dømt, den drapstiltalte 53 år gamle kvinnen i fengsel. Under møtet fikk hun en hemmelig instruks, skriver VG. Senere sendte hun en tekstmelding til kvinnens hushjelp, som skulle avhøres av politiet i Polen.

«NN vil ikke at du snakker mer om saken, NN vil ikke at du skal forklare deg mer i avhør», lød beskjeden til hushjelpen.

Les også: Kvinne (53) tiltalt for overlagt drap i Tranby-saken

– Ved straffutmålingen er det skjerpende at påvirkningen har skjedd i forbindelse med en meget alvorlig straffesak. Siktedes venninne var siktet for overlagt drap, heter det i dommen fra Drammen tingrett. Retten påpeker samtidig at beskjeden til hushjelpen ikke bærer preg av å være fremsatt som en trussel eller lignende.

Kvinnen som sto bak beskjeden, er tiltalt for overlagt drap på sin ektemann og for å ha tent på en bil med mannen inni for å skjule drapet.

Venninnen som er dømt for vitnepåvirkning, også hun fra Polen, visste at 53-åringen var pålagt restriksjoner i fengselet for å hindre henne i å ha kontakt med omverdenen.

Les også: Drapssiktet kvinne varetektsfengslet for 17. gang

Saken gikk som en tilståelsesdom etter at venninnen angret på å ha sendt meldingen og deretter meldte seg til politiet.