Kronprinsen tente lys for Peshawar-ofrene

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kronprinsen tente lys for Peshawar-ofrene
Kronprins Haakon og utenriksminister Børge Brende var blant de mange som tente lys for ofrene etter terrorangrepet mot en skole i Pakistan. – Terroren rammer oss, men den får ikke stanse oss, sier Brende.

Sammen med blant andre Pakistans ambassadør til Norge deltok de to i en minnemarkering for terrorofrene – 132 barn og 9 lærere – i regi av Røde Kors torsdag kveld.

Ufattelig

– Det ufattelige har skjedd enda en gang. Uskyldige har blitt ofre for terror, sier Brende.

– For alle disse blir verden annerledes etter 16. desember – mer utrygg, mer uforutsigbar og fylt av savn. Gutter og jenter med ambisjoner mistet alt på et øyeblikk. Dette må ikke skje, og likevel skjedde det, fortsetter Brende.

Han trekker også fram angrepet som kostet 25 mennesker – 15 av dem barn – livet i Jemen tirsdag.

– Skremmende utvikling

– Det føyer seg inn i en skremmende utvikling. Å angripe barn har blitt et legitimt mål for terrorister, sier Norges utenriksminister.

– La sorgen mane oss til kamp mot terror og for barns rettigheter til utdanning, avslutter Brende.

Røde Kors-president Sven Mollekleiv ledet minnemarkeringen.

– Vi fortviler og gråter når ett barn blir drept. Når over 100 barn blir drept i én massakre, finner vi ikke ord, sier han.

– Jeg setter pris på omtenksomhet. Det er av stor verdi for folk i Pakistan, sier Abdul Hamid, Pakistans ambassadør til Norge.

Etter ett minutts stillhet for ofrene tente kronprinsen og utenriksministeren de første lysene i borggården utenfor lokalene til Røde Kors i Oslo.