Taliban-angrep i Kabul

Væpnede opprørere angrep et område vest i den afghanske hovedstaden Kabul lørdag. Ifølge politiet brøt det ut skyting mellom Taliban og sikkerhetsstyrker.

– De jobbet alle for en utenlandsk organisasjon, sier Hashmat Stanakzai, en talsperson for politiet i Kabul.

Han opplyser ikke nasjonaliteten til de drepte utlendingene og heller ikke hvilken organisasjonen de drepte jobbet for, men nyhetsbyrået DPA skriver at de jobbet for organisasjonen Clear Path International.

– De tre krigerne gikk til angrep på bygningen. Afghanske sikkerhetsstyrker var raskt på plass og startet sin operasjon. Kampene var over etter tre timer, Alle de tre krigerne ble drept. Seks personer ble reddet, opplyser talspersonen i politiet.

Pensjonatet, som ofte har utenlandske gjester på oppdrag, ligger i det velstående nabolaget Karte Seh i Afghanistans hovedstad. Også den afghanske nasjonalforsamlingen holder til i dette området, som ligger vest i byen.

Taliban skriver på Twitter at de tar på seg ansvaret for angrepet. De ville ramme en kristen organisasjon som arbeider for å konvertere muslimer.

Angrepet i Karte Seh i Kabul var andre angrep på få dager mot bygninger og områder i Kabul der utlendinger oppholder seg. Torsdag kveld gikk Taliban-opprørere til angrep mot et pensjonat i bydelen Wazir Akbar Khan, ikke langt unna den norske ambassaden. Timer tidligere ble seks personer drept i et angrep mot en britisk ambassadebil. Sent på kvelden rammet ytterligere et angrep hovedstaden.