Mann pågrepet for falsk forklaring etter dødsfall

I dette området ved Barsnesfjorden var det Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet død. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Les mer Lukk

En mann i 30-årene fra Indre Sogn er pågrepet og siktet for falsk forklaring etter at Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) ble funnet død i Sogndal.

– I forbindelse med etterforskningen siktet vi under et avhør et vitne tirsdag for falsk forklaring, sier regionlensmann Asle Karoliussen til NTB.

Vedkommende ble torsdag varetektsfengslet i en uke, fram til 7. desember. Siktelsen omfatter også brudd på narkotikalovgivningen.

Avhørt som vitne

Ifølge VG er siktede samme mann som kjørte Veronica hjem den lørdagen hun ble sett i live for siste gang.

– Vedkommende som er min klient, er siktet for et mindre narkotikaforhold som han mer eller mindre har erkjent, og så er han siktet for falsk forklaring, som ikke har sammenheng med Veronica-saken, sier mannens forsvarer, Trygve Staff.

Karoliussen vil ikke si noe om hva slags rolle den siktede mannen har i forbindelse med forsvinningssaken.

– Nei, det er å foregripe situasjonen. Han har vært avhørt som vitne under etterforskningen av Veronica-saken, og det er i dette vitneavhøret vi mener at han skal ha forklart seg usannferdig, sier Karoliussen til avisen.

Viktige opplysninger

– Det er viktig å understreke at dette ikke er en siktelse opp mot Veronica-saken, men en selvstendig siktelse knyttet til mannens forklaring i saken. Når en først avgir forklaring til politiet, har man et ansvar for at det man sier er sant, sier Karoliussen til NTB.

Politiet understreker at den siktede ikke er siktet for forsvinningen eller dødsfallet, men at vedkommende har gitt en forklaring politiet mener ikke er riktig.

– Uten å kommentere hva slags opplysninger det er snakk om, kan vi si at det er viktig for oss å sikre oss de opplysningene som vi ønsker å få tak i, sier Karoliussen videre.

Begravet fredag

Veronica Heggheim Stegegjerdet ble sist sett ved sin egen leilighet i Årøy i Sogndal 25. oktober. Etter en omfattende leteaksjon ble hun funnet død 14. november.

Politiet har hittil ikke sagt noe om dødsårsaken etter at 22-åringen ble funnet. Politiet betegner saken fortsatt som et mistenkelig dødsfall. Regionlensmannen sier til Sogn Avis at politiet fortsatt ikke har mottatt den endelige obduksjonsrapporten som kan gi et klart svar på hva som har skjedd.

Rundt ti personer i politiet jobber med denne saken.

Veronica Heggheim Stegegjerdet ble begravet fra Høyanger kyrkje fredag.

Familiens bistandsadvokat Synne Cathrin Øren sier til Sogn Avis at det var en fin og verdig, men veldig trist, seremoni.