Nigeriansk barnebrud tiltalt for drap på ektemannen

Rettssaken mot en 14-årig jente som anklages for å ha drept sin 35 år gamle ektemann med rottegift, startet onsdag i Nigeria.

14 år gamle Wasila Tasi'u risikerer dødsstraff dersom hun blir funnet skyldig.

Aktor Lamido Abba Soron-Dinkis første vitne var en sju år gammel jente, som bodde i samme hus som Tasi'u og ektemannen Umar Sani da dødsfallet fant sted.

Sjuåringen fortalte at Tasi'u ga henne 80 naira (rundt 3 norske kroner) for å kjøpe rottegift fra en lokal butikk den 5. april, samme dag som ektemannen døde. Vitnet forklarte at 14-åringen hadde fortalt at hun var plaget av rotter på rommet sitt.

Påtalemyndigheten mener imidlertid at den tiltalte la giften i maten til ektemannen som hun hadde laget til en feiring i etterkant av bryllupet.

Dommer Mohammed Yahaya ved domstolen i Gezawa, som ligger nord i det afrikanske landet, har lagt inn en uskyldighetserklæring fra den tiltalte, som nektet å svare under en høring den 30. oktober da tiltalen mot henne ble gjort kjent.

Provoserte rettighetsforkjempere har sagt at en jente som gifter seg med en mann som er mer enn dobbelt så gammel som henne, bør behandles som et offer, ikke en kriminell.