Aps største lokallag vil ha Hadia Tajik som nestleder

Oslo Arbeidersamfunn vil ha Hadia Tajik (t.v.) som ny nestleder til våren. Trond Giske er en annen kandidat som tidlig ble nevnt etter at Helga Pedersen kunngjorde at hun ikke tar gjenvalg. For tre år siden satt de tre sammen i Aps programkomité sammen med Jonas Gahr Støre, som tidligere i år ble valgt til leder i Arbeiderpartiet. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Oslo Arbeidersamfunn ønsker seg Hadia Tajik som nestleder i partiet etter Helga Pedersen, som ikke stiller til gjenvalg ved vårens landsmøte.

Vedtaket ble gjort på et styremøte tirsdag, melder NRK. Oslo Arbeidersamfunn er det største lokallaget i partiet.

Tajik ble raskt pekt ut som en av de heteste kandidatene etter at Pedersen i september sa fra at hun ikke ønsket en ny periode som nestleder. Også partisekretær Raymond Johansen går av til våren. Han satser på å vinne kampen om å bli bystyreleder i Oslo etter kommunevalget neste høst.

Det er mange hensyn som skal tas når partiet legger den nye lederkabalen til våren, blant annet kjønnsbalanse og geografisk spredning. 31 år gamle Tajik er fra Rogaland, men sitter på Oslo-benken på Stortinget.

Trond Giske, Jette Christiansen, Anniken Huitfeldt og Torgeir Micaelsen er noen av de andre navnene som har dukket opp som mulige nestlederkandidater.