Mann skutt i Oslo:

Siktet etter Oslo-skyting lot seg ikke avhøre

Your browser doesn't support HTML5 video.

Skyting i Oslo: Mann kritisk skadet
Den 53 år gamle norsk-polakken som er siktet for drapsforsøk på Oppsal i Oslo, nektet å la seg avhøre av politiet tirsdag kveld.

– Det blir ikke noe avhør i kveld, kanskje ikke i morgen og kanskje ikke i løpet av uken. Denne saken har en helt spesiell forhistorie. Han har imidlertid samtykket til varetektsfengsling, sier hans forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, til VG.

En av teoriene politiet jobber med, er om en tidligere konflikt mellom de to kan ha forårsaket skyteepisoden tirsdag.

– Vi vet at de kjente hverandre fra før, og at det har vært en konflikt mellom dem, men vi kan ikke si om den konflikten er motivet i denne saken, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til NTB.

Skjøt i lunsjpausen

Politiet fikk melding om skyteepisoden tirsdag klokken 10.33. Da hadde mannen tatt seg inn på Oppsal Vaktmestersentral i Løypeveien i Oslo og skutt en mann i 50-årene. Mannen er innlagt på Ullevål sykehus med kritiske skader.

– Han kom inn, skjøt en av våre ansatte og gikk rett ut igjen. Det var tre-fire stykker som ble vitne til det som skjedde, sier Lars Mikkelsen, daglig leder ved vaktmestersentralen.

– Det var veldig dramatisk, sier han.

Framstilles for fengsling

Bare minutter etter hendelsen var mannen pågrepet av politiet. Pågripelsen foregikk uten dramatikk.

– Personer som var til stede er avhørt, og vi skal avhøre flere. Vi er i ferd med å få en viss oversikt over hendelsesforløpet, men det gjenstår noen avhør. Teknikerne har jobbet på stedet i dag, men det ser ut til at vi får et godt overblikk over saken, sier Metlid.

Påtalemyndigheten vil framstille 53-åringen for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag.

Så langt har ikke han tatt stilling til om han erkjenner straffskyld etter tiltalen for drapsforsøk.

Tidligere narkodømt

Den siktede ble i 2001 dømt av Borgarting lagmannsrett til sju års fengsel for narkotikakriminalitet, ifølge VG. Dommen slo fast at han var den norske hovedmannen i et nettverk som hadde smuglet 5,8 kilo amfetamin til Norge.

Han ble også dømt for oppbevaring av 500 gram kokain og 100 gram hasj.

Fem år senere dømte Hardanger tingrett ham til to år og seks måneder i fengsel, også denne gangen for narkotikakriminalitet.

Også den skadde mannen er en tidligere kjenning av politiet, ifølge NRK.