Det har aldri vært større terrorfare i Norge

PST mener det aldri har vært større terrorfare mot Norge enn nå. Den siste trusselvurderingen fører til at politimenn fra tirsdag vil begynne å bære våpen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix) Les mer Lukk

PST mener det er mer sannsynlig enn usannsynlig at det vil skje et terrorangrep mot Norge.

Det er mellom 60 og 90 prosents sjanse for at Norge vil bli utsatt for et islamistisk terrorangrep i løpet av det neste året.

Det kommer frem i en hemmelig orientering PST har gitt regjeringen, skriver Dagbladet.

Informasjonssjef i PST, Martin Berntsen bekrefter overfor Dagbladet at sjansen er større for at det vil skje et terrorangrep enn at det ikke vil skje.

– Det er svært vanskelig å vurdere terrorfaren i prosent, og hvor stor mulighet det er for at en hendelse vil inntreffe i fremtiden, sier Berntsen.

Reaksjon: Fra i dag bevæpnes politiet

PSTs vurderinger er basert på informasjon den hemmelige tjenesten selv har innhentet, opplysninger fra E-tjenesten og fra samarbeidene hemmelige tjenester i utlandet.

Fra tirsdag morgen vil politiets innsatspersonell bære våpen, noe som skjer på grunn av den økte terrortrusselen mot Norge. Politiet skal bære våpen i fire uker. Hovedsakelig dreier det seg om en tjenestepistol i hylster, skriver Dagbladet.