Storjury har bestemt seg om tenåringsdrap i Ferguson

Fotgjengere går forbi en forretning som er beskyttet av treplater i Ferguson. Flere butikker har tatt sine forholdsregler i forkant av en jurys beslutning om politimannen som drepte Michael Brown skal tiltales. Det ventes protester uansett utfall. Foto: Jim Young / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Storjuryen som har vurdert om en politimann skal tiltales for drapet på en svart tenåring i Ferguson, har nå truffet en beslutning.

Beslutningen vil bli kunngjort senere mandag, opplyser påtalemyndigheten i delstaten Missouri i USA.

Juryen har i mer enn tre måneder vurdert hendelsen den 9. august i år. Den ubevæpnede svarte 18-åringen Michael Brown ble da skutt og drept i St. Louis-forstaden. Det var politimannen Darren Wilson som begikk drapet, og storjuryen har vurdert hvorvidt han skal fremstilles for retten eller ikke.

Det er ulike versjoner av hva som hendte da Wilson skjøt Brown. Noen vitner sier tenåringen hadde hendene i været og var i ferd med å overgi seg, mens andre har hevdet at Wilson måtte forsvare seg, og at det var en fysisk krangel mellom de to.

Det er særlig ventet protester i Ferguson dersom juryen beslutter at Wilson ikke skal tiltales.

USAs president Barack Obama oppfordrer de som ønsker å protestere, til å gjøre det fredfullt, sier en talsmann for Det hvite hus. Drapet på Brown førte til voldsomme opptøyer i Ferguson i tida etterpå.